Om oss

Om PrePipe

Här kan du läsa mer om företaget, vår historia och hur vi arbetar för en bättre morgondag.

Vår historia

År 2015 startade PrePipe Construction AB upp verksamheten med prefabricering av rörsystem inom sprinkler, VS och industri. Företaget grundades av kvartetten Roger, Jörgen, Mathias och Magnus som alla kom in med lång erfarenhet från den annars ganska smala branschen med prefabricering av sprinklersystem.


Sedan 2018 ingår PrePipe i Ahlsell koncernen och är ett helägt dotterbolag.

Verksamheten idag

Idag har verksamheten utökats till att 16 medarbetare. I vår anläggning i Rörvik tillverkar vi prefabricerade sprinklersystem, både med Mek-T och svetsade avsättningar, samt VS system i både målat och rostfritt. Under de senaste åren har vi gjort investeringar i funktionella lokaler och utrustning som ytterligare stärker kvaliteten på våra leveranser. Tack vare vår moderna maskinpark samt gedigna kompetens och erfarenhet inom prefab arbetar vi aktivt för att effektivisera och utveckla produktionen.


För att kunna hjälpa våra kunder ser vi problem som utmaningar och inte som ett hinder i processen. Därför är alla välkomna med frågor och funderingar. Exempel på dessa kan vara ingjutningsgods, tankar och stockar.

Hållbarhet

Vi på PrePipe jobbar aktivt för en mer hållbar verksamhet. Som tillverkare av Prefab system befinner vi oss mitt i kedjan och tar vårt ansvar för en miljömässig hållbar verksamhet. Det gör vi bland annat  genom att se till att materialet utnyttjas maximalt. Genom att ta tillvara på så mycket spillmaterial som möjligt ser vi till att minsta möjliga skrot lämnas kvar. Självklart återvinns allt material som inte används. Metall är dessutom ett 100% återvinningsbart material som kan användas om och om igen utan att tappa kvalitet.


Vår strävan till hållbara inköp görs genom att vi övervägande försöker styra inköpen till moderbolaget Ahlsell.